ГоловнаПолітика

Томенко: влада не пройшла випробування виборами

Нардеп розкритикував ідеологію БПП

Томенко: влада не пройшла випробування виборами
Фото: 24tv.ua

Фракція Блок Петра Порошенка виступила категорично проти об'єднання з "Народним фронтом".

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" розповів народний депутат від БПП Микола Томенко.

"Наша фракція в істериці забилася, коли дізналася, що буде одна фракція. Велика кількість людей сказали, що вийдуть із фракції. Тоді все зупинилося", - заявив нардеп. За його словами, управляти об'єднаної фракцією було б неможливо.

"Зараз керувати фракцією БПП неймовірно складно, а якщо у ній буде 200 або 226 осіб - взагалі практично неможливо", - додав Томенко.

Крім того, він називає провальною участь у виборах губернаторів, що знадобилося з причини відсутності на місцях системи центрального управління.

"Помилка, що губернаторів поставили брати участь у виборах. Спершу план був такий, що губернатори участі в гонці не беруть, що вони над процесом. Але потім провели соціологію, оцінили масштаби катастрофи, і 16 губернаторів очолили списки БПП. Плюс «Наш край» вже увійшов у гру. Це було помилкою, я вважаю!" - зазначив Томенко.

"Для президента було важливо показати: незважаючи на складну ситуацію, у його активі - відносно впливова і популярна політична сила, зі своєю ідеологією, з розумінням того, що потрібно робити. Жодного цього показника не було продемонстровано. Ось, із якою ідеологією йшов на вибори БПП? «Бережи країну» - класно, але це вже було у Кучми. А яка ідеологія відносно місцевого самоврядування? «Збережи мир» - окей, але це не президентські вибори", - додав також він.

При цьому Томенко вважає, що з точки зору суспільної легітимності влада не пройшла випробування на місцевих виборах.

"Це була боротьба за вплив на регіональному рівні, формування там своєї більшості і т.д. Але, з точки зору суспільної легітимності, влада випробування не пройшла. А прем'єр у нас нелегітимний взагалі, тому що, от якщо взяти приклад Німеччини чи Франції, - якщо партія прем'єра у виборах не бере участі, все, до побачення, йдіть, читайте лекції в університеті, ви тепер - громадська організація. Якщо ви відмовилися брати участь у політичній боротьбі, ви програли!" - резюмував народний депутат від БПП.

Докладніше про це читайте в повній версії інтерв'ю: Микола Томенко: «Тимошенко може набрати 226 голосів, і Яресько може, і Саакашвілі теж».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram