ГоловнаПолітика

Порошенко спробує переконати лідерів фракцій дати голоси за "безвізовий пакет"

Євросоюз наразі не відмовився від намірів скасувати візи для українців

Порошенко спробує переконати лідерів фракцій дати голоси за "безвізовий пакет"
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко в понеділок проведе зустріч з лідерами фракцій Верховної Ради, на якій спробує переконати їх проголосувати за всі законопроекти з "безвізового пакету".

Про це він сказав на брифінгу після зустрічі з Федерікою Могеріні, верховним представником Євросоюзу із зовнішніх справ та політики безпеки.

"Пані віце-президент підтвердила налаштованість Європейського Союзу на надання безвізового режиму за умови виконання тих кроків, реформ, про які ми домовилися, які стосуються і реформ в антикорупційній сфері, і реформ для повернення активів, реформ у трудовому законодавстві, недискримінації. Я сподіваюся, що сьогодні під час зустрічі з керівниками фракцій я донесу важливість кроків, які слід зробити цього тижня", - сказав він.

Нагадаємо, минулий четвер вважався останнім днем для ухвалення пакету законів, необхідних для запровадження безвізового режиму. Однак депутати змогли ухвалити в цілому лише один закон із цього пакету - про трудових мігрантів. Робота парламенту загальмувала на розгляді законопроекту про створення Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами. Депутати спочатку довго розглядали поправки, а коли справа дійшла до голосування, відмовилися ухвалювати документ. У результаті його направили на доопрацювання, щоб знову розглянути у вівторок.

Спікер, закриваючи засідання, повідомив, що усі не розглянуті в четвер законопроекти винесуть на голосування у вівторок, 10 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram