ГоловнаПолітика

Україна прихистила борця за федералізацію Кубані

В'ячеслав Мартинов займався організацією скандального маршу

Україна прихистила борця за федералізацію Кубані
Вячеслав Мартынов
Фото: facebook.com/profile.php?id=100003266437951

Краснодарський активіст В'ячеслав Мартинов, який займався організацією маршу за федералізацію Кубані, отримав політичний притулок в Україні.

На своїй сторінці у фейсбуці він показав фото виданого йому посвідчення і повідомив, що отримав документ сьогодні.

На території України перебуває й інший організатор маршу, Петро Любченко, який також звертався до місцевої влади з проханням про надання політичного притулку. 31 січня йому було відмовлено, проте 7 лютого суд в Одесі задовольнив його апеляцію.

Мартинов і Любченко переслідуються в Росії в рамках кримінальної справи про заклики до порушення територіальної цілісності РФ. Марш за федералізацію України планувався на 17 серпня 2014 року, але не був узгоджений. На сході у Краснодарі того дня на Мартинова напали, після чого заарештували на 15 діб за адміністративною статтею про дрібне хуліганство.

Ще один співорганізатор маршу, кубанська активістка Дарина Полюдова, є підсудною у справі про заклики до екстремістської діяльності і порушення територіальної цілісності РФ у зв'язку з публікаціями в соцмережах. Наразі її заарештовано на 15 діб за антиурядові публікації у соцмережах з використанням свастики - прокуратура і суд угледіли в цьому пропаганду нацистської символіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram