ГоловнаПолітика

Суд не відпустив Корбана

Скаргу захисту на його повторне затримання відклали до завтра.

Суд не відпустив Корбана
Геннадий Корбан
Фото: Facebook /Tetiana.Montian

Печерський районний суд Києва в середу не зміг ухвалити рішення за скаргою на законність повторного затримання лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана і продовжить розглядати її в четвер в його присутності.

Судове засідання сьогодні проходило без Корбана.

Слідчий Генпрокуратури Євген Скоба під час розгляду справи заявив, що проситиме заарештувати Корбана. За його словами, 4 листопада Корбана повідомили про підозру в погрози членам виборчкому в Дніпропетровську, яку приєднали до старого кримінального провадження. "Йому повідомлено про підозру та вручено клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді арешту", - повідомив він.

Ця заява обурила адвокатів Корбана. Вони стверджують, що жодної нової підозри їхньому підзахисному не висували.

У залі суду в четвер було багато депутатів Верховної Ради, в тому числі Володимир Парасюк, Андрій Лозовий, Віталій Купрій, Андрій Денисенко, Ігор Луценко. Рішення судді Світлани Бабенко відкласти розгляд скарги спровокувало велике обурення серед них.

Нагадаємо, першого разу Корбана затримали в суботу, 31 жовтня. Його підозрюють у створенні організованого злочинного угруповання, розкраданні коштів в особливо великих розмірах, викраденні людей і викраденні автомобіля.

Вранці у вівторок у зв'язку із закінченням терміну затримання Корбана мали звільнити в залі Новозаводського суду Чернігова. Однак Корбана вивезли з суду і відправили до Києва для проведення слідчих дій у рамках нового кримінального провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram