ГоловнаПолітика

Рада ратифікувала сім міжурядових договорів

Чотири стосуються транспортної сфери, ще три - ділових відносин.

Рада ратифікувала сім міжурядових договорів
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада на засіданні в середу сконцентрувалася на ратифікації міжурядових угод.

Зокрема депутати ратифікували угоду України про "відкрите небо" відразу з трьома країнами - США, ОАЕ і Чорногорією.

У сфері транспорту схвалено також договір із Кіпром про морське торговельне судноплавство.

Крім того, ратифіковано угоду з Чехією про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків на доходи і майно.

Ратифіковано протокол із Таджикистаном, що вилучає окремі товари з режиму вільної торгівлі між країнами.

Крім того, Верховна Рада ратифікувала протокол про внесення змін до Марракешської угоди про створення Світової організації торгівлі.

Протокол передбачає включення в додаток 1 Марракешської угоди про створення Світової організації торгівлі Угоди про спрощення процедур торгівлі, текст якої схвалили під час Дев'ятої конференції міністрів Світової організації торгівлі (грудень 2013 року).

Угода про спрощення процедур торгівлі спрямована на спрощення митних процедур, зокрема шляхом зменшення пов'язаних з ними фінансових витрат і скорочення часу здійснення таких процедур, поліпшення транспарентності, зниження рівня корупції та впровадження передових технологій.

Нагадаємо, цього тижня Верховна Рада мусила розглянути низку важливих законів, у тому числі необхідних для запровадження безвізового режиму з ЄС. Однак через слабку відвідуваність і чвари всередині коаліції парламент уже другий день голосує за законопроекти, які не викликали суперечок і є не надто важливими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram