ГоловнаПолітика

У Печерському суді почалася люстраційна перевірка

Повідомлення звернене до суддів Інни Отрош і Родіона Кірєєва, які судили Тимошенко.

У Печерському суді почалася люстраційна перевірка
Фото: golos.ua

Печерський районний суд Києва оголосив про початок проведення люстраційної перевірки.

Про це повідомляється на сайті суду.

"Наказом голови Печерського районного суду м. Києва від 20 жовтня 2015 року №520-с/2015 встановлено 20 жовтня 2015 року днем початку проведення перевірки достовірності відомостей про застосування заборон, передбачених Законом України "Про очищення влади" щодо суддів Печерського районного суду м. Києва", - сказано в повідомленні.

Згідно з приписами ст. 4 Закону України "Про очищення влади" професійні судді не пізніше ніж на десятий день від дня початку проведення перевірки подають голові суду власноруч написану заяву, в якій повідомляють про те, що до них застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 закону, або до них не застосовуються відповідні заборони, і про згоду на проходження перевірки та згоду на оприлюднення відомостей про них відповідно до цього закону.

Неподання заяви у строк є підставою для звільнення особи від займаної посади не пізніше ніж на третій день після закінчення строку на подачу заяви, так само, як подача заяви, в якій особа повідомляє про те, що до неї застосовується ця заборона.

Повідомлення на сайті суду звернене до суддів Інни Отрош і Родіона Кірєєва, які, зокрема, брали участь у процесі Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, 5 лютого Верховна Рада дозволила заарештувати Кірєєва, якого звинувачують у винесенні завідомо неправосудного вироку. За даними МВС, він зник із Києва 2 липня. 7 липня його оголосили в розшук.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, колишня голова Печерського суду Інна Отрош перебуває в анексованому Криму і прийняла російське громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram