ГоловнаПолітика

Суд продовжив домашній арешт екс-ректорові Мельнику (оновлено)

Інформація про скасування запобіжного заходу не підтвердилася

Суд продовжив домашній арешт екс-ректорові Мельнику (оновлено)
Фото: www.day.kiev.ua

Печерський суд Києва продовжив домашній арешт у нічний час для екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника до 1 грудня.

Раніше видання "Перша інстанція" написало з посиланням на ухвалу суду про те, що з Мельника знято запобіжний захід. Однак, як з'ясувалося, видання помилково визнало оприлюднене в реєстрі судових рішень визначення таким, що стосується Мельника.

Адвокат Мельника Ігор Черезов оприлюднив ухвалу суду у справі Мельника, в якій ідеться, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період з 22:00 по 6:00 продовжено до 1 грудня. Текст визначення подає "РБК-Україна".

Прокурор ГПУ Владислав Куценко на брифінгу роз'яснив колізію. За його словами, справи проти Мельника розслідує і Генпрокуратура, і прокуратура Київської області. У першій справі (одержання неправомірної вигоди) обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, у другій, яку розслідує прокуратура Київської області (привласнення чи розтрата майна) спершу застосували як запобіжний захід особисте зобов'язання. 9 жовтня Печерський суд цей запобіжний захід скасував, проте, за словами Куценка, 16 жовтня той самий суд знову обрав для Мельника особисте зобов'язання.

Нагадаємо, Ірпінський суд Київської області 8 липня 2015 року виніс виправдувальний вирок Мельникові, якого підозрювали в отриманні хабара в розмірі 120 тис. гривень.

28 травня 2015 року МВС пред'явило Мельнику нові звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram