ГоловнаСуспільствоВійна

Доба в зоні АТО минула спокійно, - штаб

Доба в зоні АТО минула спокійно, - штаб
Фото: Радослав Григлас

Уперше за кілька тижнів у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі було повністю спокійно.

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці, за минулу добу не було зафіксовано жодного випадку застосування зброї.

Бойовики не обстрілювали позиції українських військ, а також дотримувалися режиму тиші на тимчасово окупованій території. Уже сьогодні, 2 жовтня, від півночі і до 6-ї ранку не було випадків відкриття вогню вздовж лінії розмежування.

"Українська сторона сподівається, що довгоочікуване перемир'я дозволить реалізовувати черговий етап мирних домовленостей щодо відведення техніки й озброєння калібру менш ніж 100 мм і відкриє широкі можливості для відновлення інфраструктури Донбасу напередодні зими", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 29 вересня документ підписали члени Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у Мінську. 30 вересня його схвалили також ватажки ДНР і ЛНР.

Угода набуде чинності після двох діб дотримання тиші. Наказ про відведення техніки силам АТО повинен віддати начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

Спочатку повинні відвести танки на 15 км від лінії зіткнення. На це дають 15 днів. Потім настане черга артилерії калібру менш ніж 100 мм і мінометів. Термін, протягом якого це слід зробити, - 24 дні. Розпочнеться відведення озброєння з Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram