ГоловнаСуспільствоЖиття

Спецпризначенців з КОРД 5 жовтня почнуть тренувати техаські рейнджери і SWAT

Поліцейські спецпризначенці зі США будуть навчати своїх українських колег

Спецпризначенців з КОРД 5 жовтня почнуть тренувати техаські рейнджери і SWAT
Архивное фото

Американські поліцейські спецпризначенці з підрозділів SWАT і Texas Rangers 5 жовтня почнуть навчати українських колег з Міністерства внутрішніх справ - нового єдиного поліцейського підрозділу спецпризначення КОРД.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час візиту в навчальний центр Нацгвардії, інформує ЛІГА.net.

"Через три дні, з 5 числа, починається спільна підготовка групи американського SWАT і Texas Rangers із нашими фахівцями, спецпризначенцями. Створюється корпус тренерів для корпусу оперативного реагування та дії спецпризначення МВС", - сказав він.

За словами Авакова, спільні тренування завершаться 15-20 жовтня.

"Ми зможемо представити публіці правила відбору в КОРД, терміни та параметри конкурсу. А також буде повна команда тренерів, яка проводитиме перепідготовку спецпризначенців МВС", - зазначив міністр.

Техаські рейнджери - підрозділ правоохоронних органів з юрисдикцією в штаті Техас (США). Розкривають різні злочини - від убивств до корупції, діють як детективи, охороняють губернатора Техасу, розшукують утікачів.

SWAT (special weapons assault team) - підрозділи в американських правоохоронних органах, які використовують легке озброєння армійського типу та спеціальні тактики в операціях із високим ризиком, де потрібні здібності та навички, що виходять за рамки можливостей звичайних поліцейських.

Нагадаємо, в лютому Верховна Рада підтримала законопроект про реформування Міністерства внутрішніх справ, в рамках якого всі спецпідрозділи МВС будуть об'єднані в єдиний силовий підрозділ за аналогією з американським SWAT. Набір у новий поліцейський підрозділ спецпризначення КОРД стартував 15 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram