ГоловнаСуспільствоЖиття

По тимчасовому мосту через Керченську протоку проїхали перші вантажівки

Міст прокладено між Таманським півостровом і островом Тузла.

На тимчасовому мосту, побудованому через Керченську протоку, почався автомобільний рух. По мосту проїхали перші вантажівки.

Фото: sdelanounas.ru

Про це повідомили у підрядній компанії "Стройгазмонтаж", пише РБК.

Згідно з інформацією, тимчасовий міст прокладено між Таманським півостровом і островом Тузла.

Фото: sdelanounas.ru

Після запуску трьох технологічних мостів буде можливою доставка інертних матеріалів і металоконструкцій для подальших етапів будівництва транспортного переходу - Керченського мосту.

У конструкції першого тимчасового мосту було встановлено 58 опор, які занурили на глибину до 56 метрів.

За словами представника підрядника, два інші мости - від острова Тузла до судноплавного каналу і від фарватеру до керченського берега - будуть готові до літа 2016 року. Ними будуть доставлятися працівники, вантажі та техніка, включаючи підйомні крани.

Фотографії з місця відкриття мосту розмістив портал "Сделано у нас". На них видно вантажівки, що проїжджають по мосту, і будівельні крани.

560d9ea34d187.jpeg

Нагадаємо, транспортний перехід через Керченську протоку має бути побудовано до 2019 року. Його довжина становитиме 19 км.

Раніше повідомлялося, що Україна з 26 грудня перервала залізничне і автобусне сполучення з Кримом. Потрапити на півострів з Росії можна тільки через Керченську протоку. РФ заявляла про будівництво моста через протоку, проте компанія, якій доручили цей проект, відмовилася від будівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram