ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ зафіксувала скупчення важкого озброєння бойовиків

Безпілотник зафіксував танки, бронетранспортери і вантажівки.

ОБСЄ зафіксувала скупчення важкого озброєння бойовиків
Фото: EPA/UPG

Безпілотний літальний апарат ОБСЄ зафіксував на території так званої ДНР концентрацію важкого озброєння, що порушує відповідні лінії відведення в рамках мінських домовленостей.

Про це йдеться в щоденній доповіді Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні за 30 вересня, опублікованій у четвер.

"На порушення відповідних ліній відведення безпілотник СММ зафіксував концентрацію важкого озброєння в районах, контрольованих так званою ДНР. 29 вересня безпілотник зафіксував шість танків, вісім бронетранспортерів і 17 вантажівок у районі Комсомольського (73 км на північний схід від Маріуполя), а також не менш ніж 14 танків у районі Сонцевого (59 км на північний схід Маріуполя). У ніч з 29 на 30 вересня безпілотник зафіксував на полі на захід від Комсомольського близько 40 осіб, які брали участь у навчаннях із залученням п'яти протитанкових гармат "Рапіра"", - йдеться у звіті.

ОБСЄ також повідомляє, що було зафіксовано вибухи в Донецькій і Луганській областях, більшість з яких, як передбачається, є наслідком навчань з бойовими стрільбами.

Нагадаємо, 29 вересня документ підписали члени Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у Мінську. 30 вересня його схвалили також ватажки ДНР і ЛНР.

Угода набуде чинності після двох діб дотримання тиші. Наказ про відвід техніки силам АТО має віддати начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

Спочатку мають відвести танки на 15 км від лінії зіткнення. На це дається 15 днів. Потім настане черга артилерії калібру менш ніж 100 мм і мінометів. Термін, протягом якого це має бути зроблено, - 24 дні. Розпочнеться відведення озброєння з Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram