ГоловнаСуспільствоВійна

Яценюк звинуватив бойовиків у блокаді міжнародної гумдопомоги для жителів Донбасу

Прем'єр закликав порушити це питання під час переговорів "нормандської четвірки"

Яценюк звинуватив бойовиків у блокаді міжнародної гумдопомоги для жителів Донбасу
Фото: yes-ukraine.org

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк назвав блокаду міжнародної гуманітарної допомоги для жителів Донбасу "цинічним злочином російських терористів".

Про це він заявив під час зустрічі з представниками міжнародних гуманітарних організацій, передає офіційний сайт Кабміну.

"Російськими бойовиками де-факто встановлено блокаду міжнародної гуманітарної допомоги, призначеної для жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей. Це - справжній гуманітарний злочин проти людей, які виявилися заручниками терористів", - заявив прем'єр.

Він також закликав міжнародне співтовариство максимально об'єднати зусилля для відкриття шляхів доступу гумдопомоги до жителів захоплених територій. За його словами, спільно чинити тиск на Кремль, "який контролює своїх маріонеток".

"Це питання має стати одним з головних елементів переговорів, які незабаром відбудуться в нормандському форматі на найвищому рівні", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, раніше в ООН повідомили, що "ЛНР" наказала співробітникам установ ООН покинути підконтрольну територію до 25 вересня. Одночасно в "ДНР" виникли проблеми з "акредитацією" міжнародних неурядових організацій. Зокрема, 25 вересня терористи не впустили в Донецьк 8 вантажівок з гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram