ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов: сили АТО займають позиції для контрудару в разі загрози

Уздовж лінії зіткнення залишаються бронетранспортери і засоби протитанкової оборони

Турчинов: сили АТО займають позиції для контрудару в разі загрози
Фото: www.rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов запевняє, що Україна виконує всі свої зобов'язання з відведення озброєння, але розміщує свої позиції так, щоб у разі загрози завдати контрудару.

Про це він заявив, коли відвідував навчання в Київській області, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Ми формуємо позиції так, щоб під час будь-якої загрози і небезпеки в нас була готовність мобільно відновити свої бойові порядки і завдати контрудару", - сказав Турчинов.

За його словами, уздовж лінії зіткнення залишаються бронетранспортери і засоби протитанкової оборони.

"А щодо підведення артилерійських систем, систем залпового вогню, іншої техніки, зокрема танків, - для цього сформовано мобільні групи, які будуть дуже швидко реагувати на загрози. Тобто ми виконуємо взяті зобов'язання, але в разі загрози буде активна і жорстка контратака", - наголосив секретар РНБО.

Він також підкреслив, що Україна продовжує посилювати бойову готовність армії.

Нагадаємо, 29 вересня документ підписали члени Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у Мінську. 30 вересня його схвалили також ватажки "ДНР" і "ЛНР".

Угода набуде чинності після двох діб дотримання тиші. Наказ про відведення техніки силам АТО повинен віддати начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

Спочатку повинні відвести танки на 15 км від лінії зіткнення. На це дають 15 днів. Потім настане черга артилерії калібру менш ніж 100 мм і мінометів. Термін, протягом якого це повинні зробити, - 24 дні. Розпочнеться відведення озброєння з Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram