ГоловнаПолітика

"ДНР" і "ЛНР" ввели "санкції" проти Курченка (оновлено)

Компанії бізнесмена-втікача зірвали постачання бензину.

"ДНР" і "ЛНР" ввели "санкції" проти Курченка (оновлено)
Фото: metalist.ua

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко підписав указ про введення санкцій проти бізнесмена-втікача Сергія Курченка і підконтрольних йому компаній.

Про це повідомляє сепаратистське інформагентство ДАН із посиланням на "адміністрацію" Захарченка.

"У зв'язку зі зривом постачань компаніями Курченка бензину та паливно-мастильних матеріалів у Республіку головою ДНР підписано указ, що забороняє Курченкові та всім афільованим із ним особам і структурам здійснювати підприємницьку діяльність на території ДНР", - сказано в повідомленні.

Діяльність Курченка розслідують "на предмет імовірного саботажу для дестабілізації ситуації" в "ДНР". До завершення розслідування Курченкові та його представникам заборонено в'їзд у "ДНР". Окрім того, "указом" Захарченка запроваджено пряме державне управління системою розрахунків і платежів за постачання газу юридичним і фізичним особам.

Оновлення. Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький також розпорядився розслідувати діяльність Курченка на предмет виявлення саботажу у зв'язку з припиненням постачань нафтопродуктів його компаніями, повідомляє сепаратистське інформагентство "ЛуганськІнформЦентр".

Документ також наказує "до закінчення перевірки заборонити Курченкові та його представникам, а також особам, які перебувають з ним у договірних відносинах, в'їзд на територію Республіки, заборонити використання належних йому або афілійованим з ним особам активів і будь-які фінансові операції із зазначеними особами".

Нагадаємо, Курченко втік до Росії відразу ж після скинення Віктора Януковича. В Україні проти нього розслідують кілька кримінальних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram