ГоловнаПолітика

Лідер фракції "Самопоміч" не підтримує президентських амбіцій Садового

Березюк вважає, що мер Львова повинен створювати політичний процес.

Лідер фракції "Самопоміч" не підтримує президентських амбіцій Садового
Фото: 24.ua

Лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк не підтримує президентських амбіцій засновника партії, діючого мера Львова Андрія Садового.

Про це Березюк заявив в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

"Я вважаю, що сьогодні дуже багато роботи для того, щоб створювати політичний процес в Україні", - зазначив голова фракції, коментуючи свою відмову підтримувати висунення Садового у президенти.

Водночас Березюк уточнив, що його політична сила висловилася б за проведення дострокових парламентських виборів, однак не в умовах війни і скрутного економічного становища в країні. Тому "Самопоміч" буде залишатися в коаліції до останнього.

"Якби не війна, вибори були б очевидними і вони були б корисними. Оскільки тільки через парламентські вибори людина може керувати публічним процесом. Але оскільки в країні зараз війна і надзвичайна економічна розруха, кидати її у вибори небезпечно. Не тому, що люди не впораються, а тому що треті особи можуть скористатися моментною слабкістю", - зазначив Березюк.

При цьому він зазначив, що проведення дострокових парламентських виборів - несвоєчасний крок, саме тому його фракція і висловлюється за збереження коаліції.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Олег Березюк: «Коли був страх - коаліція працювала»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram