ГоловнаСвіт

У Греції почалися дострокові парламентські вибори

Згідно з останніми опитуваннями, опозиційна "Нова демократія" відстає від "Сіріза" на 0,5-3% голосів

У Греції почалися дострокові парламентські вибори
Фото: EPA/UPG

У Греції почалися дострокові парламентські вибори, повідомляє BBC News.

На вибори допущені 300 членів однопалатного парламенту з 14 партій і п'яти передвиборних об'єднань. З моменту попереднього голосування в країні минуло 18 місяців, тому вибори проводяться за партійними списками. Це означає, що виборці голосуватимуть за конкретну партію, а не окремих кандидатів.

Всього проголосувати сьогодні зможуть близько 10 млн громадян.

Очікується, що основне змагання на виборах розгорнеться між Коаліцією радикальних лівих сил "Сіріза" колишнього прем'єра Алексіса Ципраса і правоцентристською партією "Нова демократія", лідером якої є колишній глава міністерства оборони Вангеліс Меймаракіс.

Згідно з останніми опитуваннями, "Нова демократія" відстає від "Сіріза" на 0,5-3% голосів. Близько 10-15% громадян ще не визначилися з вибором.

Обидві партії мають намір виконати умови третьої кредитної програми. За результатами голосування майбутньому уряду буде необхідно здійснити близько 150 реформ, третина з яких стосується попередніх умов для продовження фінансування.

25 січня в країні проводилися дострокові вибори, а 5 липня - референдум про ставлення до ультиматуму кредиторів.

Дострокові вибори в Греції були призначені після того, як прем'єр Алексіс Ципрас оголосив про відставку уряду після укладення угоди про третю кредитну програму. Угода передбачала введення режиму жорсткої економії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram