ГоловнаСвіт

Ципрас відмовився від коаліції з консерваторами

Дострокові парламентські вибори в Греції відбудуться 20 вересня.

Поки що чинний прем'єр-міністр Греції, глава ліворадикальної "СІРІЗА" Алексіс Ципрас під час зустрічі на теледебатах зі своїм головним опонентом, лідером консервативної Нової демократії Вангелісом Меймаракісом відкинув можливий союз і створення коаліційного уряду.

Про це повідомляє euronews.

"Про широку коаліцію в Греції не може бути й мови, - заявив Ципрас. - Звичайно, у нас буде уряд. Просто він не буде неприродним. Те, що пропонує мені Меймаракіс формувати разом з ним, - це протиприродний, штучний уряд. Тому що в країні може бути або прогресивний уряд - або консервативний, третього не дано".

Меймаракіс вважає, що краще б впорався з реалізацією реформ, проведення яких вимагають від Греції її кредитори. Але він волів би мати більше часу на агітацію.

"Якби у нас був хоча б ще один тиждень, ми б змогли краще проінформувати наших виборців про те, що саме поставлено на карту", - завив Меймаракіс після теледебатів.

Як зазначає euronews, під час дебатів лідери партії "СІРІЗА" і Нової демократії боролися за голоси 15% виборців, які вагаються. Проте, незалежно від результатів голосування, яке пройде в неділю, 20 вересня, переможцю доведеться вживати жорсткі заходи економії і проводити реформи, які дуже скоро зроблять його непопулярним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram