ГоловнаСвіт

КНДР оголосила про розробку нового супутника для мирних цілей

Директор національного Космічного агентства КНДР заявив про "блискучі результати" країни у сфері освоєння космосу

КНДР оголосила про розробку нового супутника для мирних цілей
Архив

Північна Корея завершує розробку супутника спостереження за Землею, який використовуватиметься в тому числі для прогнозування погоди.

Про це заявив в інтерв'ю ЦТАК директор національного Космічного агентства.

Чиновник зазначив, що до 70-річчя заснування владної Трудової партії Кореї, яке відзначається цього року, країна досягла "блискучих результатів" у сфері освоєння космосу. За його словами, проект запуску супутника має невійськовий характер, він здійснюється в рамках плану науково-технічного розвитку республіки, з метою нарощування економічного потенціалу та поліпшення якості життя.

"Освоєння космосу в мирних цілях є суверенним правом держави і відповідає міжнародному законодавству. Партія і жителі КНДР мають намір скористатися цим правом в повній мірі, що б інші не сказали про це", - сказав директор Космічного агентства. Він додав, що "світ на власні очі побачить, як групи північнокорейських супутників злітають у небо".

У жовтні 2014 року повідомлялося, що КНДР завершила модернізацію космодрому Сохе. Приблизно тоді ж експерти встановили, що Пхеньян провів чергове випробування двигуна, який може використовуватися для міжконтинентальної балістичної ракети KN-08 дальністю 11 тис. кілометрів. У Вашингтоні тоді висловили побоювання, що у Північної Кореї можуть з'явитися ракети, здатні сягнути кордонів США.

У грудні 2012 року КНДР успішно запустила з космодрому Сохе супутник за допомогою ракети "Инха-3". Це зробило республіку 10-ю космічною державою, здатною здійснювати пуски апаратів за допомогою власних носіїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram