ГоловнаСвіт

Модернізація космодрому в КНДР завершиться до 2015 року, - ЗМІ

Експерти побоюються запуску балістичної ракети з дальністю польоту 11 тис. кілометрів

Модернізація космодрому в КНДР завершиться до 2015 року, - ЗМІ
архив

Модернізацію стартового комплексу на космодромі "Сохе" в КНДР можуть завершити до 2015 року, повідомляє інтернет-портал 38 North.

Із цього космодрому запустили ракету "Инха-3" з другою модифікацією супутника "Кванменсон-3" у грудні 2012 року.

Згідно з аналізом супутникових знімків, отриманих із березня по середину липня 2014 року, будівництво автодороги та залізниці для доставки носіїв великого розміру вже завершено. Також збільшено висоту вежі обслуговування з портальним краном до 50 метрів, що дозволить запускати із цього стартового комплексу ракети завдовжки до 55 метрів.

Новинний портал подає дані випробування двигунів за травень 2014 року, їх можуть використовувати для міжконтинентальної балістичної ракети KN-08. Як передбачають, дальність польоту такої ракети може становити 11 тисяч кілометрів.

КНДР стала ядерною державою 2005 року. 2006, 2009, 2013 року вона провела підземні ядерні випробування, спровокувавши осуд міжнародної спільноти. 2009 року Пхеньян покинув шестисторонні переговори своєї ядерної програми за участю РФ, США, КНР, Японії, КНДР і Південної Кореї. Останнім часом запуски ракет із території Північної Кореї значно почастішали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram