ГоловнаСвіт

У Пентагоні пообіцяли заступитися за Південну Корею в разі війни з КНДР

Міністр оборони США заявив, що Корейський півострів - єдине місце у світі, де війна може початися моментально.

У Пентагоні пообіцяли заступитися за Південну Корею в разі війни з КНДР
Эштон Картер
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Ештон Картер пообіцяв захистити Республіку Корея у разі нападу КНДР.

Про це повідомляє телеканал CNN.

"Північна Корея повинна усвідомлювати, що на будь-яку їхню провокацію буде відповідь і перемогти нас і наших південнокорейських союзників вони не мають жодних шансів", - заявив голова Пентагону, відповідаючи в режимі онлайн-конференції на питання розквартированих по всьому світу солдатів.

За його словами, Корейський півострів - це єдине місце у світі, де війна може початися за мить. У серпні американське військове командування провело ревізію свого плану захисту Республіки Корея в разі нападу КНДР.

Напруженість між двома країнами знизилася 25 серпня, коли сторони дійшли згоди після низки інцидентів. Зокрема 20 серпня сторони обмінялися артилерійськими ударами. Тоді ж Генштаб КНДР висунув Сеулу ультиматум, пригрозивши військовими діями, якщо не буде вимкнено гучномовці. Термін ультиматуму минув 22 серпня о 17:00 за місцевим часом (11:30 за Києвом), однак нічого не сталося, і сторони продовжили переговори.

Ситуація на Корейському півострові загострилася після того, як у серпні в демілітаризованій зоні в результаті вибуху міни постраждали двоє південнокорейських військовослужбовців. Сеул поклав відповідальність за цей інцидент на КНДР і відновив пропаганду через гучномовці, чого не робив з 2004 року.

Окрім цього, 17 серпня США і Південна Корея почали спільні військові навчання. Пхеньян назвав ці маневри репетицією вторгнення і заявив, що не причетний до міни, а також зажадав припинити пропаганду на кордоні. Армії обох країн були приведені в бойову готовність.

Формально дві Кореї перебувають у стані війни з часів збройного конфлікту 1950-1953 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram