ГоловнаСвіт

Жертвами вибухів на сході Сирії стали 26 осіб

Курдське ополчення досягло серйозних успіхів у боротьбі з "Ісламською державою"

Жертвами вибухів на сході Сирії стали 26 осіб
Архив

Щонайменше 26 людей загинули під час вибухів двох замінованих автомобілів у місті Хасака на сході Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR) і сирійські державні ЗМІ.

Унаслідок одного з вибухів - на півночі міста - загинуло шестеро бійців Курдських внутрішніх сил безпеки (також відомі як Асаїш), які є частиною курдської адміністрації, що встановилася у низці районів на півночі Сирії, де представники Дамаска втратили контроль над ситуацією. Жертвами другого підривання у штаб-квартирі сирійських урядових військ - стали семеро військовослужбовців. Крім того, під час вибухів загинули щонайменше 13 мирних громадян, зазначає SOHR.

Як зазначає Рейтер, наразі Хасака здебільшого контролюється курдськими ополченцями з Загонів народної самооборони (YPG). До червня місто поділили на практично рівні зони, підконтрольні YPG і сирійській армії, однак частина міста, зайнята урядовими силами, також практично перейшла під контроль курдського ополчення, після того, як сирійські військові зазнали серйозних втрат у боротьбі з бойовиками "Ісламської держави". При цьому агентство зазначає, що курдське ополчення уникає збройних сутичок із сирійськими військами, фокусуючись переважно на боротьбі з "Ісламською державою".

Раніше цього року ополченцям з YPG за підтримки авіаударів міжнародної коаліції вдалося витіснити бойовиків ІД з великих територій у Сирії. Лідер Асаїш повідомив Рейтер, що західні держави проводять антитерористичну підготовку курдських ополченців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram