ГоловнаСвіт

Ципрас пообіцяв грекам домогтися сприятливіших умов фінансової допомоги

Опозиційна партія "Нова демократія" виступає за коаліцію із "СІРІЗА".

Ципрас пообіцяв грекам домогтися сприятливіших умов фінансової допомоги
Алексис Ципрас
Фото: EPA

Колишній прем'єр-міністр Греції, лідер ліворадикальної партії "СІРІЗА" Алексіс Ципрас у своєму передвиборному маніфесті, оприлюдненому в неділю, пообіцяв домогтися сприятливіших умов фінансової допомоги.

Про це пише The Wall Street Journal.

На його думку, головним досягненням його уряду стало отримання від кредиторів обіцянки знизити боргове навантаження Греції.

Водночас виборці у своїй більшості розчаровані непослідовною політикою партії, яка на виборах у січні отримала понад третину голосів виборців.

На популярності "СІРІЗА" негативно позначається також розкол в її лавах, в результаті якого з'явилася нова ліва партія "Народна єдність", що виступає за добровільний вихід країни з єврозони. Нова партія може відібрати у "СІРІЗА" до 4-5% голосів лівих виборців. При цьому значна частина греків ще не визначилися зі своїм вибором.

Тим часом, згідно з останніми опитуваннями громадської думки, розрив між двома основними претендентами на перемогу на майбутніх виборах у Греції - партією "СІРІЗА" і правоцентристською "Новою демократією" - скоротився практично до нуля.

Лідер "Нової демократії" Євангелос Меймаракіс, що зайняв цей пост у липні, виступає за коаліцію двох основних партій на базі консенсусу з основних політичних питань, і ця ідея знаходить підтримку серед багатьох виборців, пише Financial Times.

Якщо парламентські вибори, намічені на 20 вересня, не дадуть значної переваги жодній з партій, то формування коаліційного уряду буде єдиним виходом, або країні доведеться проводити нове голосування в листопаді-грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram