ГоловнаСвіт

Більш ніж половина британців підтримують вихід країни з ЄС, - опитування

Більшість британців висловилася проти надання притулку сирійським біженцям

Більш ніж половина британців підтримують вихід країни з ЄС, - опитування

Більшість британців (51%) налаштовані на вихід Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною компанією Survation для Daily Mail.

Решта 49% хочуть, щоб Великобританія залишалася у складі блоку.

Для порівняння: у липні співвідношення голосів було 46% на 54% на користь прихильників перебування в ЄС. В останньому опитуванні формулювання питання змінили, що вплинуло і на співвідношення голосів.

Крім того, на настроях британців відбилася криза з біженцями в ЄС. Більшість жителів Альбіону не мають наміру за прикладом Німеччини надавати притулок приїжджим з Сирії. 22% учасників опитування заявили, що можуть змінити свою думку на негативну (вихід з ЄС) у разі, якщо проблема біженців загостриться.

Онлайн-опитування проводилося з 3 по 4 вересня, в ньому взяли участь 1004 респонденти. Попереднє анкетування проводилося з вибіркою у п'ять тисяч осіб. Survation є єдиною соціологічною організацією, що отримала рекомендації британського виборчого комітету.

Референдум про членство Великобританії у Євросоюзі має відбутися до кінця 2017 року. Таку обіцянку дав прем'єр-міністр Девід Кемерон після свого переобрання у травні. Сам він виступає за збереження країни у складі ЄС, але за умови значного реформування міждержавного об'єднання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram