ГоловнаПолітика

Запрацювала комісія з комплектування антикорупційної прокуратури

Головою комісії обрано Катерину Левченко.

Запрацювала комісія з комплектування антикорупційної прокуратури
Екатерина Левченко
Фото: ep-ua.tv

Конкурсна комісія з відбору кандидатів на адміністративні посади в спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в понеділок зібралася на перше засідання.

Головою комісії на засіданні обрали президента Міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла Страда - Україна", доктора юридичних наук Катерину Левченко. За її кандидатуру віддали голоси 7 членів комісії, а за кандидатуру першого заступника генерального прокурора Юрія Севрука - 3.

Нагадаємо, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру створять у складі Генеральної прокуратури на правах структурного підрозділу. На неї покладають функції нагляду за розслідуваннями Національного антикорупційного бюро, підтримку державного обвинувачення у провадженнях НАБ, тобто без антикорупційного прокурора не може запрацювати Антикорупційне бюро.

Комісію з відбору антикорупційних прокурорів створено з представників Верховної Ради (сім) і Генеральної прокуратури (чотири). ГПУ свою квоту заповнила давно, а парламент - лише минулого тижня.

У зв'язку із цим Президент Петро Порошенко заявив, що антикорупційного прокурора затвердять аж у листопаді. Раніше планували, що Антикорупційне бюро запрацює вже з 1 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram