ГоловнаПолітика

Порошенко очікує призначення антикорупційного прокурора в листопаді

Ефективна робота Антикорупційного бюро відкладається.

Порошенко очікує призначення антикорупційного прокурора в листопаді
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко заявив, що антикорупційного прокурора буде затверджено в листопаді. Призначення такого прокурора необхідне для ефективної діяльності Антикорупційного бюро.

Як повідомляє прес-служба Президента, у п'ятницю відбувається засідання Національної ради реформ, присвячене антикорупційній реформі.

"Ми повинні забезпечити швидкий і ефективний старт Національного антикорупційного бюро, якнайшвидше сформувати антикорупційну прокуратуру, - заявив Президент, висловивши впевненість, що це буде зроблено до кінця року, а антикорупційного прокурора буде затверджено вже в листопаді. - Детективи можуть готувати відповідні напрацювання, щоб уже цього року мати перші результати своєї роботи".

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада делегувала своїх представників до комісії, що має визначити керівництво спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Директор Антикорупційного бюро Артем Ситник раніше заявляв, що бюро готове розпочати роботу вже з 1 жовтня, але для ефективної діяльності необхідне призначення антикорупційного прокурора.

Згідно із законодавством, Спеціалізована антикорупційна прокуратура створена у складі Генеральної прокуратури на правах структурного підрозділу. На неї покладаються функції нагляду за розслідуваннями Національного антикорупційного бюро, підтримки державного обвинувачення у провадженнях НАБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram