ГоловнаПолітика

Шокін створив Антикорупційну прокуратуру

Комплектування цього органу триватиме до кінця року

Шокін створив Антикорупційну прокуратуру
Фото: Вадим Крутивус

Генпрокурор Віктор Шокін 22 вересня підписав наказ про створення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як повідомляється на сайті ГПУ, цей орган створено на виконання вимог Закону України «Про прокуратуру».

Спеціалізована антикорупційна прокуратура функціонуватиме у структурі Генеральної прокуратури на правах самостійного структурного підрозділу.

У складі Антикорупційної прокуратури працюватимуть управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді, а також два відділи: аналітико-статистичний та відділ документального забезпечення.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (якого, як і інших працівників цього органу, ще належить обрати конкурсній комісії) буде працювати в ранзі заступника генерального прокурора. У нього буде перший заступник і заступник.

Відповідно до закону, на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру покладаються такі функції: нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, яке здійснюється Національним антикорупційним бюро України; підтримання державного обвинувачення та представництво інтересів громадянина або держави в суді у корупційних справах.

Нагадаємо, укомплектування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відбуватиметься на конкурсній основі. Відповідна конкурсна комісія у понеділок провела своє перше засідання.

Без Антикорупційної прокуратури не може запрацювати Антикорупційне бюро, хоча раніше планувалося, що воно почне роботу вже з 1 жовтня.

Президент Петро Порошенко заявив, що антикорупційного прокурора затвердять тільки в листопаді, а в цілому антикорупційну прокуратуру сформують до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram