ГоловнаСуспільствоЖиття

Дніпродзержинськ проголосував за перейменування міста в Кам'янське

На другому місці варіант Дніпровськ, на третьому - Дніпрокам'янськ

Дніпродзержинськ проголосував за перейменування міста в Кам'янське
Фото: 5692.com.ua

10 вересня завершилося голосування по перейменуванню міста Дніпродзержинськ, яке проводилося на офіційному сайті міської ради.

Як пише місцевий сайт 5692.com.ua, у голосуванні з перейменування міста взяло участь 4436 осіб.

Кардинальних змін у списку запропонованих варіантів не відбулося. Варіант "Кам'янське" (повернення до історичної назви) зміцнився на першому місці з результатом 2074 голоси (46,8%). На другому місці - варіант "Дніпровськ" з результатом 1953 голоси (44,8%), а на третьому - "Дніпрокам'янськ", 121 голос (2,7%).

З 16:00 вчорашнього дня бажання жити в Кам'янському виявили ще 148 осіб, за Дніпровськ проголосували 294 людини, а до варіанту "Дніпрокам'янськ" приєдналося 6 осіб. Незначні зміни в численних показниках спостерігаються у всіх варіантах нових назв, крім Романовська - з 4436 голосів за 1 місяць за таку назву віддали всього 8.

Для голосування на сайті необхідно було вказати свій номер мобільного телефону, на який приходило SMS-підтвердження, при цьому місцезнаходження телефону не відслідковуються.

Нагадаємо, згідно з законом про декомунізацію, в Україна перейменують всі міста і вулиці з радянськими назвами. Зокрема, планують перейменувати Дніпропетровську область і місто Дніпропетровськ, міста Артемівськ, Дзержинськ, Дніпродзержинськ, Кіровоград, Красноармійськ, Орджонікідзе, Свердловськ, Щорс, Южнокомунарськ, станція метро "Петрівка" та багато іншого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram