ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про відсутність втрат, крім тих, хто підірвався на розтяжці

Перший пункт Мінських домовленостей у четвер виконувався

Штаб АТО повідомив про відсутність втрат, крім тих, хто підірвався на розтяжці
Фото: EPA/UPG

Учора на сході України встановилося повне затишшя. Уперше цього року не було зафіксовано жодного ворожого обстрілу українських позицій і населених пунктів.

Польотів безпілотників противника на сході України вчора також не було, повідомляється у щоденному зведенні військових.

"Таким чином, можна говорити про виконання першого пункту Мінських домовленостей. Водночас надзвичайно важливо, щоб така ситуація зберігалася і надалі - від цього залежить мирне врегулювання конфлікту", - йдеться у повідомленні.

За інформацією українських спецслужб, на окремих ділянках фронту противник проводить демонстративне відведення важкого озброєння, імітуючи виконання Мінських угод. Водночас, по всій лінії зіткнення далі залишаються значні сили ворога. Досі не виведені зі сходу України російські військові і техніка.

При цьому у зведенні нагадується, що вчора вранці на околиці с. Троїцьке Попаснянського району Луганської області українські військовослужбовці підірвалися на міні ОЗМ-72. Внаслідок цього двоє українських військовослужбовців загинули, ще чотири отримали поранення.

Нагадаємо, на Донбасі вже два тижні майже повністю дотримується перемир'я, проте відсутність обстрілів зафіксовано вперше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram