ГоловнаПолітика

Україна вимагає створити підгрупу з питань кордону в Контактній групі

Порошенко вирішив домагатися контролю над кордоном

Україна вимагає створити підгрупу з питань кордону в Контактній групі
Фото: yes-ukraine.org

Україна на майбутніх переговорах щодо Донбасу наполягатиме на створенні підгрупи з питань відновлення контролю над кордоном в рамках Тристоронньої контактної групи.

Про це на брифінгу сказав президент Петро Порошенко.

"Ми будемо порушувати питання про створення п'ятої підгрупи з питань кордону, тому що нас дуже турбує сьогодні ситуація, коли представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не мають доступу до цієї ділянки кордону", - сказав Президент.

Крім того, Порошенко висловив стурбованість, що представникам ОБСЄ не дають доступ до майданчиків, де має зберігатися відведене від лінії розмежування озброєння, оскільки є інформація, що цієї техніки там немає.

Нагадаємо, у травні в рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську почали працювати чотири підгрупи - з політичних, економічних, гуманітарних питань та з питань безпеки.

У середині липня Порошенко виступив за створення ще однієї підгрупи - з питань відновлення контролю України над кордоном. Втім, ця ідея поки не реалізована.

22 вересня відбудеться чергове засідання Тристоронньої контактної групи.

2 жовтня відбудеться зустріч президента України Петра Порошенка, президента Росії Володимира Путіна, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда в Парижі.

Поновлення контролю України над кордоном з Росією - один із пунктів Мінських угод. Їхнє виконання обмежено 2015 роком. Порошенко в п'ятницю заявив, що продовжувати Мінський процес на 2016 рік не будуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram