ГоловнаПолітика

МВС залишило без додаткової охорони Печерський суд, Апеляційний суд Києва і Раду

Міліція висловила протест проти звільнення Швайки

МВС залишило без додаткової охорони Печерський суд, Апеляційний суд Києва і Раду
Фото: Сергей Нужненко

Сьогодні вранці МВС зняло додаткові міліцейські загони, що несли службу у штатному режимі в приміщеннях Печерського районного суду м.Києва, Апеляційного суду Києва, а також на території безпосередньо прилеглій до ВР України на площі Конституції.

Біля будівлі парламенту чергують штатні загони УДО, в судах - залишилися тільки загони міліції на вході в будівлі.

Як повідомили джерела LB.ua в МВС, таке рішення формально було продиктоване початком позапланових навчань особового складу підрозділів судової міліції «Грифон» і підрозділів, які забезпечують громадську безпеку біля парламенту зі складу ГУМВС України у м.Києві. Але насправді причина такого безпрецедентного кроку, за словами співрозмовників LB.ua у правоохоронному відомстві, - обурення керівництва МВС судовим рішенням Печерського суду Києва, за яким вчора 10 вересня 2015 року одного з лідерів ВО «Свобода» Ігоря Швайку відпустили під особисте зобов'язання кількох народних депутатів.

Нагадаємо, слідство просило суд обрати утримання під вартою як запобіжний захід Ігорю Швайці, якого підозрюють в активній участі у масових заворушеннях спричинили загибель людей.

«Якщо судді дозволяють народним депутатам брати на поруки підозрюваних в організації масових заворушень, які призвели до загибелі трьох гвардійців і поранень більш ніж сотні міліціонерів під стінами ВР, то очевидно вони не бачать ніякої особливої загрози з боку протестувальників, не задоволених рішеннями, які ухвалюються у стінах судів і парламенту. А значить, немає жодної потреби додатковими силами охороняти народних депутатів та суддів від людей, які захочуть протестувати», - заявило джерело LB.ua, близьке до керівництва МВС.

Він також повідомив, що керівництво МВС активно працює з командуванням Національної гвардії України, щоб погасити масове обурення особового складу військовослужбовців в/ч №3027, яке зріє серед товаришів по службі загиблих гвардійців І.Дебріна, Д.Сластнікова і О.Костини після судового рішення про звільнення Ігоря Швайки.

Офіційно в МВС та ГУМВС м.Києва відмовляються від коментарів з цього приводу. При цьому у відомстві запевняють, що охорона громадського порядку у м.Києві та урядовому кварталі забезпечується в повному обсязі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram