ГоловнаСуспільствоЖиття

Селяни Бориспільського району мітингували проти будівництва сміттєзаводу

Іноземний інвестор будує на місці звалища підприємство з переробки сміття вже кілька років.

Кілька десятків жителів с. Проліски Бориспільського району та сусідніх населених пунктів вийшли на мітинг проти будівництва на території їхнього села сміттєпереробного заводу. Про це повідомляє кореспондент LB.ua, який побував на місці подій.

Про будівництво заводу з переробки сміття тут стало відомо більш як 4 роки тому, після чого місцеві активісти, за їхніми словами, зверталися зі скаргами і заявами проти будівництва підприємства на густонаселеній території. Тим не менш, інвестор - ТОВ "Вест менеджмент системс" - "проти волі громадськості вже побудувала перший блок сміттєпереробного комплексу і планує найближчим часом забудувати всю територію 20 га сміттєзбиральними, сміттєсортувальними і сміттєспалювальними блоками", - сказано в анонсі заходу.

На акцію запросили жителів довколишніх сіл, місцевих громадських екологічних активістів, представників місцевої сільради. Присутні підписали звернення до Президента та Прем'єр-міністра України з вимогою "захистити людей і не допустити будівництва в київському густонаселеному передмісті сміттєвого гіганта".

Раніше інвестор заявляв, що завод буде спеціалізуватися на сортуванні сміття, його термічної обробки (спалювання) не передбачено.

На території Пролісок понад 50 років розташований полігон для захоронення сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram