ГоловнаЕкономікаБізнес

В УНЛ сподіваються, що у процесі реформ лотерейники отримають чіткі і стабільні правила роботи

Кабміну порадили орієнтуватися на світовий та європейський досвід

В УНЛ сподіваються, що у процесі реформ лотерейники отримають чіткі і стабільні правила роботи
Фото: lottery.com.ua

Оператори лотерейного бізнесу ще не ознайомлені з концепцією реформ у їхній сфері, про яку останнім часом говорять у Кабінеті Міністрів, проте розраховують, що законодавчі нововведення створять чіткі і стабільні правила, які дозволять бізнесу розвиватися.

Про це заявив комерційний директор компанії "Українська Національна Лотерея" ("Суперлото", "Кено") Микола Печенюк, коментуючи "Газеті по-українськи" прийдешню реформу галузі.

"Сподіваюся, концепція реформ складатиметься з урахуванням європейського і світового досвіду. У багатьох країнах світу лотерейна діяльність - вагома складова бюджетних надходжень. В окремих країнах цей бізнес приносить до 10% податків в казну! І це тому, що держава створює умови для розвитку бізнесу. Чіткі, стабільні правила, систему стимулів, щоб бізнес розвивався. Такі правила потрібно, нарешті, створити і у нас, в Україні. Тим паче, що лотереї - це не тільки податки. Це ще інвестиції, яких нашій державі зараз не вистачає, це, зрештою, тисячі робочих місць, що теж важливо в наших економічних умовах", - заявив Печенюк.

Комерційний директор УНЛ акцентував також, що компанія від самого початку свого існування, майже 18 років, працює прозоро, оскільки "є підприємством зі 100% іноземним капіталом з Європи, де чесний бізнес - норма життя, а не виключення". Крім того, технічний партнер УНЛ - всесвітньо відома компанія GTECH, яка постачає в Україну обладнання, технології і контролює правильність їхньої роботи - також шанує свою репутацію, а тому ретельно контролює всю процедуру проведення лотерей УНЛ.

"УНЛ є членом Європейської асоціації державних і тото лотерей, і ми працюємо за всіма правилами проведення лотерей, ухваленими в Європі. Ми не боїмося продемонструвати весь процес проведення лотереї від початку і до кінця усім скептикам, і робили це вже не раз. Крім арифметики у нас немає нічого. Ми нічого не приховуємо. Додам тільки, що компанія GTECH, на обладнанні та за технологіями якої ми працюємо, має сертифікат стандарту Системи управління інформаційною безпекою та сертифікат стандарту з контролю за безпекою від Всесвітньої лотерейної асоціації. Цей останній стандарт встановлює 72 додаткові умови до проведення лотерей, щоб максимально підвищити ступінь захисту лотерей від помилок, шахрайства або будь-якого несанкціонованого проникнення в систему проведення тиражів", - говорить Печенюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram