ГоловнаПолітика

Петиція про дозвіл на носіння зброї зібрала 25 тис. підписів

Цю петицію розгляне Порошенко.

Петиція про дозвіл на носіння зброї зібрала 25 тис. підписів
Фото: glavpost.com.ua

Електронна петиція до Президента України Петра Порошенка з вимогою законодавчо затвердити право громадян України на захист зібрала 25 тисяч підписів.

Про це йдеться на офіційному сайті Президента в розділі "Електронні петиції".

Тепер петицію подадуть на розгляд голови держави.

Петицію подано 29 серпня від імені голови наглядової ради Всеукраїнської громадської організації "Українська асоціація власників зброї" Георгія Учайкіна.

Петиція містить вимогу доповнити статтю 27 Конституції України словами про те, що "кожен громадянин України має право на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту свого життя і здоров'я, житла і власності, життя і здоров'я інших людей, конституційних прав і свобод у разі узурпації влади, зазіхань на конституційний лад, суверенітет і територіальну цілісність України".

Також підписанти петиції наполягають на негайному ухваленні Закону "Про громадянську зброю і боєприпаси" №1135-1.

Нагадаємо, 29 серпня президент Порошенко підписав Указ, яким затвердив порядок розгляду електронних петицій, адресованих Президенту України, і дав старт роботі відповідного сайту.

Згідно з текстом указу, розгляд громадського звернення здійснюватимуть невідкладно, але не пізніше ніж за десять робочих днів з дня опублікування інформації про початок його розгляду.

Публічне оголошення про підтримку чи непідтримку головою держави електронної петиції розміщуватимуть на сайті Президента України, а його відповідь - у спеціальному розділі з питань електронних петицій вказаного сайту.

У разі визнання доцільним реалізовувати викладені в електронній петиції пропозиції шляхом видання акта Президента України або внесення на розгляд Верховної Ради України відповідного законопроекту Адміністрація Президента України вживає відповідних заходів для підготовки таких проектів актів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram