ГоловнаПолітика

Тягнибок має намір у п'ятницю прибути на допит про сутички біля Ради

У лідера "Свободи" стверджують, що повістки він не отримував.

Тягнибок має намір у п'ятницю прибути на допит про сутички біля Ради
Фото: Дарья Чабанова

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок має намір 4 вересня прибути в Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ на допит про сутички біля будівлі Верховної Ради 31 серпня.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці партії у Facebook.

"Незважаючи на те, що повістку на допит лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, відповідно до чинного Кримінально-процесуального кодексу, офіційно не отримав, він прийде на допит 4 вересня о 10:00 в СУ ГУ МВС України за адресою: Київ, вул. Антоновича, 114", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Міністерство внутрішніх справ викликало на допит Тягнибока і 7 членів його партії. Нагадаємо, ВО "Свобода" разом з Радикальною партією і партією "Укроп" була організатором мітингу проти проекту нової Конституції, який розглядали в понеділок, 31 серпня.

За версією МВС, після того як конституційні поправки в Раді проголосували, боєць сформованого з представників "Свободи" батальйону "Січ" кинув у правоохоронців гранату. У результаті загинули три співробітники Нацгвардії, понад 140 осіб отримали поранення.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поклав провину за злочин на "Свободу", партія Тягнибока у відповідь звинуватила Авакова, оскільки нібито міліція першою застосувала силу до пікетників і не вжила "належних заходів для нейтралізації провокаторів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram