ГоловнаПолітика

Міліція викликала на допит лідерів "Свободи"

Тягнибоку, Швайці і Сиротюку відправили повістки

Міністерство внутрішніх справ викликало на допит лідерів "Свободи", у тому числі Олега Тягнибока, Ігоря Швайку та Юрія Сиротюка, які в понеділок брали участь у заворушеннях біля стін Верховної Ради.

"У рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за фактами групового порушення громадського порядку, здійснення масових заворушень, заподіяння шкоди життю та здоров'ю працівників правоохоронних органів при виконанні ними службових обов'язків, незаконного поводження зі зброєю сьогодні шляхом надання повісток викликано на допит у Головне слідче управління МВС близько 30 осіб", - повідомляє прес-служба МВС.

Нагадаємо, "Свобода" разом з Радикальною партією і партією "Укроп" була організатором мітингу проти проекту нової Конституції, який розглядався в понеділок, 31 серпня.

Після того, як конституційні поправки в Раді проголосували, боєць сформованого з представників "Свободи" батальйону "Січ" кинув у правоохоронців гранату (така офіційна версія МВС). У результаті загинули три співробітники Національної гвардії, понад 140 осіб отримали поранення.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поклав провину за злочин на "Свободу", партія Тягнибока у відповідь звинуватила Авакова, оскільки нібито міліція першою застосувала силу до пікетників і не вжила "належних заходів для нейтралізації провокаторів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram