ГоловнаПолітика

"Народний фронт" закликав політиків не допустити повторення 1917 року

"Якщо ми зараз не об'єднаємося, ми втратимо цю державу"

"Народний фронт" закликав політиків не допустити повторення 1917 року
Фото: Макс Требухов

Винні у кривавих подіях біля парламенту мають понести кримінальну відповідальність, а українські політики повинні зробити висновки і об'єднатися, щоб не втратити державу.

Про це під час відкриття третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання заявив заступник голови фракції "Народний фронт", командир полку спеціального призначення "Дніпро-1" Юрій Береза.

"За півтора року я поховав дуже багато людей, але вони загинули на сході, вони загинули від куль ворога. Скажіть, від чиєї кулі загинули ці троє молодих хлопців? Чому сьогодні у моїй країні хлопці гинуть від політиканства? Чому у цій країні хлопці гинуть за кожного з нас, захищаючи демократію під стінами українського парламенту?" - заявив Береза.

Він зазначив, що йому всю ніч дзвонили бійці з передової, які просили пояснити, чому так сталося.

"Досить грати вже в такі ігри, після яких матері ховають своїх дітей", - підкреслив Береза.

"Ніхто не подарує нам цю країну, її доводиться вигризати у ворога. І мені страшно те, що здається, що ворог ходить у нас за спиною", - підкреслив депутат.

За словами Берези, необхідна політична та кримінальна відповідальність за всі дії і вчинки, яка має стати нормою у державі. "Я не знаю, як дивитися в очі матерям, як пояснити, що їхні діти загинули не на фронті, а в центрі Києва", - сказав він.

"Колеги, друзі, побратими, нам треба закінчувати з цією незрозумілістю наших відносин. Якщо ми зараз не зробимо висновки, ми повторимо 1917 рік. Якщо ми зараз не об'єднаємося, ми втратимо цю державу, і жодних висновків ні на цьому, ні на тому світі ми не отримаємо. Нас не пробачить Бог, нас не пробачать люди", - резюмував Береза.

Заяву Береза зробив до того, як Олег Ляшко оголосив про вихід із коаліції Радикальної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram