ГоловнаПолітика

Італія підтримала створення трибуналу щодо збитого "Боїнга"

Італійська сторона вирішила виступити співавтором резолюції

Італія підтримала створення трибуналу щодо збитого "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

Італія підтримала ініціативу щодо створення міжнародного кримінального трибуналу для розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" рейсу MH17.

Про це йдеться у повідомленні посольства України в Італії в Фейсбуці.

"За результатами спільного демаршу посольств України, Австралії, Бельгії та Голландії в МЗС Італії з метою отримання підтримки проекту резолюції Радбезу ООН про створення трибуналу з розслідування катастрофи MH-17 італійська сторона оголосила про своє рішення виступити співавтором відповідного проекту резолюції з метою встановлення істини і покарання винних у трагедії, яка забрала життя близько 300 осіб", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines збили з ЗРК "Бук" на сході України. На його борту знаходилися 298 осіб, всі вони загинули. На початку липня російська "Новая газета" опублікувала розслідування катастрофи. За версією видання, сепаратисти очікували зустріти на висоті 7000 метрів український Ан-26, але, не маючи радіолокаційної станції, переплутали його з "Боїнгом".

Україна разом з Австралією, Бельгією, Малайзією та Нідерландами звернулася до Ради Безпеки ООН з проханням заснувати міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у цьому злочині. Створення трибуналу підтримала також Великобританія. Росія виступає проти цієї пропозиції і днями представила свій проект резолюції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram