ГоловнаПолітика

У разі наступу сили АТО за 15 хвилин повернуться в Широкине, - Жебрівський

Військові не збираються відходити зі стратегічних висот, повідомив губернатор.

У разі наступу сили АТО за 15 хвилин повернуться в Широкине, - Жебрівський
Фото: donoda.gov.ua

Глава Донецької військово-цивільної обласної держадміністрації Павло Жебрівський заявляє, що в разі необхідності особисто готовий стояти на захисті селища Широкине.

Про це він заявив під час зустрічі з громадськістю Маріуполя, обговорюючи питання демілітаризації Широкиного, повідомили в прес-службі ОДА.

"Я б дуже хотів заспокоїти людей і сказати, що сьогодні в Генштабі розроблено механізм, що дозволяє захистити Маріуполь від нападу. Спеціальне підбурювання страхів ні до чого доброго не приведе. У разі необхідності - сам буду стояти на захисті жителів Широкиного", - заявив губернатор, зазначивши, що особисто відвідав селище, щоб на власні очі побачити і оцінити ситуацію з відведенням важкого озброєння.

За словами Жебрівського, він зустрівся з бригадою морських піхотинців, які зараз дислокуються в районі Широкиного: "Хлопці добре підготовлені, займають вигідні позиції. Більшість з них вже бували в бою, тому професійно несуть службу. Всі спостережні пости забезпечені тепловізорами".

Він зазначив, що з території навколо Широкиного відводять лише важку техніку, відходити зі стратегічних висот військові не збираються.

Він зазначив, що навіть після демілітаризації Збройним силам знадобиться близько 15 хвилин, щоб у разі наступу окупантів знову повернутися на свої позиції.

Губернатор додав, що в районі селища залишаються працювати місія ОБСЄ і спільний координаційний центр. "Заяви про спільне патрулювання території українськими поліцейськими з представниками ДНР - це провокація", - запевнив губернатор.

Нагадаємо, раніше штаб АТО оприлюднив роз'яснення щодо створення демілітаризованої 30-кілометрової зони навколо Широкиного (розташоване за 20 км від Маріуполя).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram