ГоловнаПолітика

Потрібно негайно зробити неможливим підкуп виборців, - Порошенко

Президент вимагає перекрити будь-які лазівки для обміну голосів на гречку або гроші.

Потрібно негайно зробити неможливим підкуп виборців, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підкреслює необхідність негайної розробки доповнень до виборчого законодавства, які б унеможливили підкуп виборців, і забезпечити чесне проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

"Багато хто мене вмовлялв, що не можна проводити вибори в умовах війни. Я твердо сказав, що Україна повинна мати легітимну владу. Ми провели президентські і парламентські вибори, на яких Український народ показав свою відповідальність і мудрість. І я впевнений, що розуму, мудрості та відповідальності вистачить Українському народові і для місцевих виборів", - зазначив Президент під час робочої поїздки до Львівської області, виступаючи перед присутніми в оперному театрі Львова.

Президент підкреслив важливість спільних дій щодо запобігання підкупу виборців.

"Я впевнений, що зараз треба негайно підготувати доповнення до виборчого закону, які перекриють будь-які лазівки для принизливого обміну голосів на гречку, або іншу їжу, або гроші. Це один з найважчих злочинів, і ми повинні, нарешті, продемонструвати, що злочинці, в тому числі і за ці злочини, будуть притягнуті до відповідальності і опиняться у в'язниці", - сказав Порошенко.

Президент наголосив на надзвичайній важливості місцевих виборів 25 жовтня, в тому числі й тому, що нарешті починається процес передачі повноважень та фінансових ресурсів місцевим громадам, що передбачено конституційною реформою щодо децентралізації, яка була ним ініційована.

"Я - перший український президент, який приймає рішення делегувати частину повноважень, що стосуються соціально-економічного розвитку, територіальним громадам: повноваження, владу і гроші. Влада повинна бути на відстані витягнутої руки для того, щоб громада і суспільство мали можливість контролювати й ефективно впливати на цю владу", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомив, що організація окремих місцевих виборів у так званих ДНР і ЛНР 18 жовтня і 1 листопада буде мати руйнівні наслідки для Мінського процесу і призведе до подальшого загострення ситуації щодо безпеки на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram