ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко: скандальне будівництво на Микільській Слобідці заморожено

Мер заявив, що без дозволу місцевих жителів будівництво не продовжиться

Кличко: скандальне будівництво на Микільській Слобідці заморожено
Фото: kiev.klichko.org

Глава Київської міської держадміністрації Віталій Кличко у вівторок заявив, що за його зверненням забудовник погодився заморозити зведення скандального житлового комплексу "Сонячна Рів'єра" на Микільській Слобідці.

"Наразі на моє наполегливе звернення до забудовника будівництво тут заморожено. І поки забудовник не надасть відкоригований детальний план розвитку набережної і прилеглого мікрорайону, не обговорить і не погодить його з місцевими жителям, будівництва тут не буде!" - зазначив Кличко під час спілкування з активістами біля конфліктної забудови, повідомляє прес-служба КМДА.

Він зазначив, що раніше звернувся до столичної прокуратури з тим, щоб правоохоронні органи перевірили дозвільну документацію на будівництво на Микільсько-Слобідській вулиці.

Замороження будівництва підтвердила також прес-служба компанії "Укрбуд", яка є забудовником майданчика за адресою Микільсько-Слобідська.

Противники забудови стверджують, що житловий комплекс планують побудувати за 60 метрів від Дніпра при тому, що мінімальна відстань має становити 100 метрів від берегової лінії. Компанія стверджує, що всі документи на будівництво у неї є.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram