ГоловнаКультура

ДНР підірвала заводську трубу з помадою на території фонду "Ізоляція"

Бойовики не зрозуміли інсталяцію бельгійського художника

ДНР підірвала інсталяцію у вигляді величезної помади на заводській димохідній трубі, встановлену у 2012 році бельгійським художником Паскалем Мартіном Таю.

"22 червня 2015 року співробітники фонду отримали підтвердження, що представниками "ДНР" підірвано інсталяцію Паскаля Мартіна Таю, створену художником в рамках проекту "У Пошуках Часу" у 2012 році. Робота становила гігантську помаду, яка увінчувала заводську трубу. Інсталяція "Перетворися!" була присвячена жінкам Донбасу і відзначала їхню роль у відновленні післявоєнного Донецька", - повідомив фонд "Ізоляція" на території якого знаходилася інсталляція.

Фото: dn.kp.ua

"Ізоляція" підкреслює, що багато арт-об'єктів, які знаходилися на території фонду в Донецьку, загарбники здали на металобрухт або використали для спорудження блокпостів у місті.

Нагадаємо, що 9 червня 2014 року територію колишнього заводу ізоляційних матеріалів, на якій розташовувався фонд "Ізоляція" в Донецьку, захопила ДНР. Відтоді територія і приміщення фонду використовуються проросійськими загарбниками як база для підготовки бойовиків, а також як в'язниця, склад викрадених автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram