ГоловнаПолітика

БПП веде переговори про блок із Народним фронтом і Рухом

З УДАРом домовитися наразі не вдалося

БПП веде переговори про блок із Народним фронтом і Рухом
Фото: Александр Косарев

Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" веде переговори про спільну участь у місцевих виборах з "Народним фронтом" і Народним рухом України. Рішення про спільний похід на вибори з "УДАРом" ще не ухвалено.

Про це повідомляється на сайті БПП з посиланням на главу партії Юрія Луценка.

"Я б назвав ідеологію для об'єднання республіканською. Вона історично близька українському народу, у своїй основі спирається на самодостатність вільного громадянина, який робить ставку на свою сім'ю і свою громаду. Це ідеологія активного середнього класу. На цій основі і треба збирати воєдино правий центр" , - сказав він.

Говорячи про перспективи блокування з "УДАРом", Луценко натякнув, що ця партія може скооперуватися з "Самопоміччю".

"Після останньої поїздки Віталія Кличка до Львова (там він на футболі зустрічався з мером Львова Садовим), я б перейшов на футбольну термінологію: зараз м'яч на полі "УДАРу". Ми зробили їм пропозицію, проте відкриті для діалогу і з іншими партіями", - зазначив Луценко.

Він також додав, що зараз відсутні домовленості про підтримку Віталія Кличка на виборах міського голови.

"Все залежить від того, чи піде "УДАР" разом з нами єдиним списком на вибори до Київради. Якщо так - очевидно, що у нас має бути один кандидат, і Кличко є фаворитом. Якщо ж вони підуть окремо, ми муситимемо висунути власного кандидата", - пояснив Юрій Луценко, зазначивши, що партія має кількох своїх кандидатів.

Нагадаємо, на парламентських виборах УДАР і "Солідарність" йшли за одним списком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram