ГоловнаПолітика

Керрі назвав Росію одним з агресорів, що створюють конфлікти у світі

Держсекретар закликав учиться виявляти потенційні кризи і зупиняти спалахи насильства.

Керрі назвав Росію одним з агресорів, що створюють конфлікти у світі
Фото: ImageLink Photo/Dennis Kan

Державний секретар США Джон Керрі на презентації Доповіді про дотримання прав людини у світі у 2014 році назвав збройні конфлікти викликом для США, нагадавши про один з них в Україні, зумовлений російською агресією.

Про це він сказав у четвер, виступаючи в Державному департаменті США, повідомляє Укрінформ.

"Тероризм є серйозною загрозою для прав людини. Конфлікти - ще одна загроза. Як доказ, у Доповіді за 2014 рік ми бачимо перелік таких країн, як Центрально-Африканська Республіка, Ірак, Лівія, Сомалі, Південний Судан, Судан, Сирія, а також Україна, яка зазнала нападу з боку російського сусіда", - зазначив Керрі.

Він підкреслив, що на сьогодні 230 млн людей живуть у районах очевидного протистояння. Число біженців сягнуло рекордного рівня. ЮНІСЕФ назвав 2014-й рік одним з найбільш катастрофічних для дітей усіх часів.

"Продовження страшного кровопролиття - виклик для всіх нас. Це виклик для того, щоб ми зміцнили наші інститути і нашу свободу, змогли діяти краще в стримуванні агресії, притягнули до відповідальності тих, хто чинить злодіяння, могли виявляти потенційні кризи заздалегідь і зупиняти спалахи насильства, перш ніж вони виникнуть", - підкреслив глава Держдепартаменту США.

Нагадаємо, 25 червня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій зафіксувала поняття "російська агресія в Україні" та "окупація Криму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram