ГоловнаПолітика

Кличко обіцяє притягнути до відповідальності тих, хто "кришує" незаконні МАФи

Київська влада робить усе для розвитку малого бізнесу в столиці, але виключно на законних підставах, додав мер

Кличко обіцяє притягнути до відповідальності тих, хто "кришує" незаконні МАФи
Фото: kievcity.gov.ua

Міська влада не припинить демонтаж незаконно встановлених МАФів, а ті, хто їх "кришує", перешкоджає демонтажу і підпалює техніку підрядників, мають бути притягнуті до відповідальності.

Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко після огляду евакуатора, який вночі спалили невідомі, повідомляє прес-служба КМДА.

"Війна з МАФами триває. Минулого місяця ми демонтували 300 незаконних кіосків, в червні - вже 350. Щодня працівники благоустрою отримують погрози; бандити, які "кришують" кіоски, тероризують працівників комунального підприємства та підрядників", - зазначив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що звернувся в міліцію для того, щоб притягнути до відповідальності винних у незаконних діях.

Міський голова зазначив, що влада столиці робить усе для того, щоб малий бізнес у столиці розвивався, але виключно на законних підставах.

"Ті МАФи, які знаходяться в червоних зонах, не мають дозвільних документів, не платять пайовий внесок - будуть демонтовані! Компромісів тут не може бути! У нас вистачить сил навести порядок у місті. Київ буде містом парків і скверів, а не базарів і МАФів", - підкреслив мер.

Віталій Кличко додав, що міська влада перед кожним демонтажем незаконного МАФу попереджає власника про те, що він може самостійно демонтувати свій кіоск, який не має дозвільних документів.

"Ми ніколи не проводимо демонтаж МАФів, які розміщені відповідно до комплексної схеми і оплатили пайову участь. Ті, хто працює, не маючи дозволів і платить за «кришування» криміналу, будуть демонтовані", - підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, столична влада веде кампанію зі знесення кіосків, дозволів на які або немає, або вони неналежно оформлені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram