ГоловнаПолітика

Московський суд продовжив арешт Сенцову до 11 травня

Незважаючи на відсутність доказів, режисер залишиться під вартою

Московський суд продовжив арешт Сенцову до 11 травня
Фото: Андрей Новичков/Грани.Ру

Лефортовський суд Москви продовжив до 11 травня термін утримання під вартою українського режисера Олега Сенцова, якого звинувачують у підготовці терактів у Криму.

Про це йдеться у постанові судді Олени Конєвої, інформує РІА "Новости".

Адвокат Сенцова Володимир Самохін заявив, що слідство не надало доказів про причетність його підзахисного до терористичної діяльності і просив обрати запобіжний захід, не пов'язаний із вартою.

"Запобіжний захід було обрано необґрунтовано. Суд зобов'язаний щоразу враховувати, чи є достатньо підстав для взяття під варту. Суду не було надано достатньо відомостей, щоби зробити висновок, що Сенцов створив терористичну організацію та скоїв теракт. Збитку немає, загиблих немає, вибухові пристрої не застосовувалися", - підкреслив адвокат.

Сенцов заявив, що також не згоден з позицією слідства та прокуратури.

"Я не можу погодитися зі слідчим, не доведено, що я брав участь у теракті. Все базується на свідченнях проти мене Олексія Чернія. Після проходження поліграфа його слова не підтвердилися. Але психіатрична експертиза показала, що Черній не зовсім адекватний і вірити результату поліграфа не можна", - сказав режисер.

Нагадаємо, Олега Сенцова затримали у Криму співробітники ФСБ Росії у травні 2014 року. Відтоді він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Адвокат Сенцова заявляв, що у кримському СІЗО його катували.

Режисер провину не визнає. Крім нього у цій справі заарештовано Олександра Кольченка, Олексія Чинія, Геннадія Афанасьєва. У лютому Сенцову висунули нове звинувачення за статтею "незаконне придбання, збут та зберігання зброї".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram