ГоловнаПолітика

Проти екс-голови Держфінінспекції порушили справу про хабарництво

Колишній голова УЗ заявив, що Гордієнко зажадав $500 тис. хабара

Проти екс-голови Держфінінспекції порушили справу про хабарництво
Николай Гордиенко
Фото: apostrophe.com.ua/Владислав Содель

Екс-керівник "Укрзалізниці" Борис Остапюк і колишній комерційний директор "Укрпошти" Василь Веселий звернулися до Міністерства внутрішніх справ із заявами про вимагання в них хабара службовими особами Державної фінансової інспекції.

Про це колишні чиновники повідомили журналістів після того, як подали заяви.

За словами Остапюка

, колишній головний ревізор Микола Гордієнко через посередників вимагав у нього хабар у розмірі 500 тис. доларів за складання "позитивного" акта під час перевірки підприємства.

Аналогічну заяву зробив і Веселий: "Під час проведення ревізії від нас прямим текстом для голови ДФІ вимагали хабар у розмірі 100 тис. доларів для того, щоб зробити "правильний" акт".

Водночас екс-чиновники називають безпідставними заяви Гордієнка, зроблені в програмі "Шустер-Live" від 20 березня, про збитки, яких нібито завдано підприємствам. "Гордієнко видає бажане за дійсне. Таку оцінку може надавати прокуратура або судові органи", - заявив Остапюк.

Прес-служба МВС повідомляє, що за заявами Остапюка і Веселого порушено кримінальну справу. Попередня правова кваліфікація цих фактів - за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Борис Остапюк очолював "Укрзалізницю" з квітня по листопад 2014 року. Василь Веселий з лютого по грудень 2014 року обіймав посаду комерційного директора ДП "Укрпошта".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram