ГоловнаПолітика

ГПУ обіцяє до травня підготувати позов до Гаазького трибуналу про анексію Криму

Матеріали передали до МВС, а потім - у Міжнародний кримінальний суд

ГПУ обіцяє до травня підготувати позов до Гаазького трибуналу про анексію Криму
Фото: http://www.un.org

Генеральна прокуратура має намір протягом квітня підготувати матеріали про анексію Криму Росією для передачі їх у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі (Нідерланди).

Про це заявив відповідальний за міжнародно-правове співробітництво заступник генерального прокурора Віталій Касько.

"Зараз недостатньо правових підстав, щоб передавати ці матеріали (в суд, - ред.), і вони знаходяться в процесі підготовки. Тобто ми збираємо зараз із різних відомств відомості і формуємо їх у хронологічній послідовності з доповненнями доказів, які підтверджують, що такі факти входять до компетенції Міжнародного кримінального суду... Це, я думаю, цього місяця (квітні, - ред.) буде зроблено", - сказав Касько.

За його словами, після цього Генпрокуратура передасть зазначені матеріали у Міністерство закордонних справ, а воно у свою чергу дипломатичними каналами направить звернення до Гаазького трибуналу.

Нагадаємо, 11 березня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції передати у Гаазький трибунал трейлер російського документального фільму "Крим. Шлях на Батьківщину". У цьому фільмі містяться кілька інтерв'ю президента РФ Володимира Путіна, в яких він розповідає, як проводилася операція із захоплення Криму. Мін'юст відправив цей фільм на експертизу, яка виявила в ньому порушення міжнародного права у висловлюваннях Путіна і міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Після цього матеріали передали до Генпрокуратури для формування позову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram