ГоловнаПолітика

Порошенко провів засідання Військового кабінету РНБО

Президент наказав посилити координацію з ОБСЄ

Порошенко провів засідання Військового кабінету РНБО
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко у вівторок провів засідання Військового кабінету РНБО, на якому вказав на необхідність посилення взаємодії Збройних сил та Служби безпеки України з моніторинговою місією ОБСЄ.

"Підкреслюю виняткову важливість координації зі спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ, щоб довести неухильне дотримання українськими Збройними силами наказів Верховного Головнокомандувача і Мінських домовленостей", - цитує прес-служба президента слова Порошенка. За словами президента, необхідно показати всьому світові, що українська сторона виконує свої зобов'язання, а підтримувані Росією бойовики і регулярні сили РФ порушують домовленості: не відводять техніку і артилерію, проводять обстріли зі 120 мм мінометів, фіксуються окремі випадки застосування танкових підрозділів.

Окремо Порошенко підкреслив, що слід підвищити інтенсивність роботи і тиск у питанні звільнення всіх заручників. Президент відзначив зусилля співробітників СБУ, у тому числі першого заступника керівника Служби безпеки Василя Грицака, у звільненні 16 полонених напередодні.

Порошенко також відзначив необхідність створення пунктів спостереження у буферній зоні на найбільш небезпечних ділянках. Зокрема, мова йде про Донецький аеропорт, Авдіївку, Піски, Широкине.

Крім того, як підкреслив Президент, слід забезпечити докладну дорожню карту щодо міжнародної миротворчої місії для прискорення процесу початку її роботи в Україні.

Нагадаємо, на місію ОБСЄ покладено контроль над виконанням

в частині припинення вогню і відведення озброєнь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram