ГоловнаПолітика

Порошенко задекларував 369 млн гривень

У 2013 році Президент отримав 14 млн дивідендів, а у 2014-му - 346 млн

Порошенко задекларував 369 млн гривень
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік. Торік Порошенко отримав сукупний дохід у розмірі 368,9 млн гривень.

Декларацію оприлюднено на сайті Президента.

Доходи членів сім'ї Президента становили лише 36 тис. гривень.

345,67 млн гривень Порошенко отримав завдяки дивідендам і відсоткам, ще 11,25 млн - дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав, а 962 тис. - від продажу майна.

"Рішення про нарахування та виплату дивідендів Порошенкові ухвалила компанія управління активами інвестиційного фонду ще на початку 2014 року, до його участі в президентських виборах. Дивіденди нараховано за результатами діяльності інвестфонду у 2013-му і в попередні роки", - повідомляє прес-служба Президента.

Зазначають, що загальна сума сплачених Порошенком податків зі своїх доходів становить 18 млн гривень.

Сума коштів на рахунках у банках та інших фінансових установах на кінець 2014 року становила 451 925 060 гривень. При цьому прес-служба Президента уточнює, що Порошенко зберігає свої вклади "у національній банківській системі", а сума коштів у банках зросла за рахунок поповнення декларованими дивідендами, а також через курсову різницю.

Заробітна плата Порошенка, яку 2014 року нараховували йому спочатку як народному депутату, а потім як Президентові, як і в попередні роки, повністю йде на благодійні цілі. Загальна сума благодійних пожертв, наданих торік за сприяння Петра Порошенка, склала 123 млн гривень, запевняє прес-служба Президента.

Також повідомляють, що Порошенко власним коштом фінансує окремі видатки, пов'язані з реалізацією президентських повноважень. Зокрема, йдеться про витрати на пальне для перельотів під час візиту в такі віддалені від України держави, як Сингапур і Австралія.

Крім того, з власних доходів, отриманих 2014 року, Порошенко профінансував свою виборчу кампанію як кандидат у президенти.

Торік Порошенко не набував нових машин, квартир чи земельних ділянок.

Нагадаємо, в декларації Порошенка за 2013 рік вказано дохід у розмірі 52 млн гривень. Із цієї суми дивіденди і відсотки становили 13,53 млн гривень, від продажу цінних паперів і корпоративних прав - 38 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram