ГоловнаПолітика

Коаліція домовилася про публічний розгляд комітетами заяв Гордієнка

Корупційний скандал у Кабміні винесуть на вулицю

Коаліція домовилася про публічний розгляд комітетами заяв Гордієнка
Фото: Макс Требухов

Коаліція домовилася про публічний розгляд профільними комітетами - антикорупційним та правоохоронним - скандальних заяв звільненого начальника Держфінінспекції Миколи Гордієнка про корупцію у Кабміні.

Про це в коментарі LB.ua заявив депутат від фракції "Батьківщина" Ігор Луценко.

"Домовилися, що завтра відбудуться збори двох комітетів. Просто тут", - заявив він кореспонденту на вулиці біля Ради.

"Мені не дуже подобається таке рішення. У чому, власне, проблема? При чому тут комітети? Комітети можуть ухвалити рішення - рекомендувати створити тимчасову слідчу комісію. Тож навіщо затягувати час?!" - додав він.

Луценко припустив, що деякі фракції не хочуть створювати ТСК, тому що "бояться, що буде політичний удар по їхніх фігурах в уряді". "Бояться цього великі фракції. Але переважно "Народний фронт" дуже сильно не хоче... Я не розумію, в чому проблема. Можна створити ТСК і в рамках її роботи доводити свою правоту", - вважає депутат.

Реагуючи на репліку журналіста LB.ua про те, що робота ТСК в парламенті ніколи не приводила до наслідків, Луценко відповів: "Так, робота ТСК ніколи не приводила до того, що ухвалювалися якісь рішення... Але ТСК - це майданчик для обговорення".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв публічно у Верховній Раді назвати імена тих, хто, прикриваючись історією з екс-головним ревізором Миколою Гордієнком, намагається змістити його з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram